آکاایران: شعبده نور طبیعی در بازسازی فضای داخلی خانه ای در سیدنی!

وقتی معمار با فقدان نور طبیعی و حریم در این خانه ویکتوریایی دراز و باریک روبه رو شد، هر دو مسئله را با بیش ترین استفاده از منبع نور طبیعی از سقف حل کرد.

بازسازی در یک نگاه

مکان: در نزدیکی سیدنی

اندازه: ۲۶۰ متر مربع

آکاایران: شعبده نور طبیعی در بازسازی فضای داخلی خانه ای در سیدنی!

این خانه در سال ۱۸۹۰ ساخته شده و از آن موقع تا حالا بازسازی های زیادی روی آن انجام شده است. این خانه یکی از چهار خانه ای است که در یک ردیف قرار گرفته اند. این خانه در زمینی با عرض ۶ متر قرار گرفته است و کاملا مشخص است که مسئله خلوت و حریم- هم برای مالکان و هم همسایه ها- مسئله مهمی بوده است.
ایوان پشتی، همان طور که در عکس می بینید، در مقابل اتاق خواب اصلی قرار گرفته است.

شعبده نور طبیعی در بازسازی فضای داخلی خانه ای در سیدنی! فضاهای مسکونی

معمار مسئله حریم و خلوت را با طراحی خانه شبیه یک لوله حل کرد. او می گوید: »هدف از ایده لوله منحرف کردن توجه ها از خانه با قراردادن دهنه خانه در قسمت انتهایی آن بود. من فضاهای کناری خانه را فاقد پنجره طراحی کردم تا این خانه از کناره ها دید نداشته باشد.»
اگرچه چنین ایده ای کاملا مدرن و معاصر بود، اما این خانه قدیمی بودن خود را از طریق جزئیات ظریف مانند سقف های قوس دار و قرنیزهای چوبی حفظ کرد.

فیرنز با استفاده از چند نورگیر نور خورشید را وارد فضای مرکزی طبقه اول کرد. نور طبیعی مانند یک ابزار هل دادن-کشیدن عمل می کرد: راهروی تاریک و فشرده شما را به سمت نور در انتهای خود هل می دهد (در واقع نور شما را به سمت خود می کشد).

 طراحی داخلی

در فضای آشپزخانه- غذاخوری از بام، نوری به فضای خالی موجود در طبقه اول تابیده می شود. نورگیر این ساختمان به اندازه یک تخت خواب پادشاهی است و در طراحی این خانه عنصر اصلی است. علاوه بر روشن شدن فضا، نور طبیعی ورودی مرزی را در فضا ایجاد می کند که فضای غذاخوری را در طبقه اول محدود و مشخص می کند.

بازسازی

صندلی های میز غذاخوری توسط مجسمه ساز آمریکایی استرالیایی کلمنت میدمور و میز غذاخوری توسط آلساندور آلبریزی ساخته شده اند و در چیدمان خطی آشپزخانه تنوع ایجاد کرده اند. 

فضای غذاخوری با آشپزخانه در ارتباط است و به گفته فیرنز قلب خانه است. او می گوید: «آشپزخانه (قلب خانه) بین فضای استراحت و فضای غذاخوری قرار گرفته و منطقه مرکزی هر دو فضا است.» اگرچه وسایل آشپزخانه بزرگ و مستحکم ساخته شده اند اما خیلی در فضا به چشم نمی آیند. کابینت ها و جزیره از جنس چوب درخت بلوط هستند. فیرنز می گوید که ویژگی آشپزخانه این است که «انگار وسایل درآن نشسته اند تا این که فضایی پیرامون آن ها ساخته شده باشد.»

فضای نشیمن ساختار اصلی را کامل کرده است. در خانه هایی که دارای نقشه باز هستند ایجاد صمیمیت کمی سخت است، اما فیرنز از تکنیک های مختلفی استفاده کرد تا این خانه را در مقیاس انسانی بسازد و در آن صمیمت و حریم ایجاد کند. او می گوید: «در این مورد ریتم دیوارها و شیشه ها به ایجاد حسی از وجود فضاهای کوچک در درون یک نقشه باز کمک کرد.» درها و چارچوب ها محدوده های فضاها را در درون ساختار اصلی مشخص و چیدمان خانه را تعیین می کنند.
مواد و مصالح مورد استفاده با پیشرفت پروژه مشخص شدند. فیرنز می گوید: «پالت رنگی در نهایت بسیار محدود و ساده بود و بیش تر از درها، پنجره ها، کف، و وسایل چوبی تشکیل شده بود که اکثرا چوب آن ها از جنس چوب درخت بلوط بود.» کف پوش های بتنی براق سطحی یک پارچه در ساختمان ایجاد کرده اند.

 اطلاعات معماری

شعبده نور طبیعی در بازسازی فضای داخلی خانه ای در سیدنی! فضاهای مسکونی

چارچوب های در فضای بیرونی را شبیه نقاشی کرده اند. نور و سایه به دیوارهای خالی جان بخشیده اند.

 طراحی داخلی

فضای کف به منطقه های مختلفی تقسیم شده است که می توانند باز و یا بسته باشند. در حالت بسته هر فضا شخصیت خاص خود را دارد و در حالت باز فضاها پیوند زیبایی با یکدیگر پیدا می کنند. فیرنز می گوید: «در حالت باز همه فضاها تبدیل به یک کلیت یک پارچه می شوند که در خود فضاهای منحصربه فردی دارند.» یک نورگیر باعث ورود نور طبیعی زیادی به اتاق نشیمن می شود.

بازسازی

یک گاراژ و اتاقی مخصوص مهمانان در پشت ساختمان ساخته شده است. درهای متحرک از جنس درخت چوب بلوط هستند و گاراژ، فضای بیرونی، و ساختمان اصلی را به هم وصل می کنند. از همان بتن براق که در کف ساختمان اصلی استفاده شده در گاراژ نیز استفاده شده است.

درهای متحرک در اتاق نشیمن اصلی از چوب ساخته شده اند. فیرنز می گوید: «عرض اضلاع کناری درها ۸۰ سانتی متر است، زیرا درها از فضای خارجی به چارچوب ها متصل شده اند.»

 اطلاعات معماری

یک ایوان دراز و باریک طول زیادی از این خانه را به خود اختصاص داده است.

شعبده نور طبیعی در بازسازی فضای داخلی خانه ای در سیدنی! فضاهای مسکونی

اتاق های کوچک در طبقه اول، مانند این حمام، به روی ایوان باز می شوند. در شیشه ای متحرک پیوندی با فضای بیرون ایجاد می کند و باعث ورود نور طبیعی به داخل می شود.

 طراحی داخلی

اتاق خواب اصلی و حمام در طبقه بالا قرار دارند.

بازسازی

برعکس حمام طبقه اول، حمام اصلی نمی توانست یک در شیشه ای متحرک داشته باشد تا آن را با بیرون پیوند بدهد. فیرنز می گوید: «من نمی خواستم تا از پنجره استفاده کنم، به همین دلیل مالک را متقاعد کردم تا از یک دریچه در حمام اصلی استفاده کنم.» پس از امتحان مکانیزم های مختلف، آن ها از دری استفاده کردند که دارای پاشنه سنگینی بود و مانند یک لولا عمل می کرد.
با وجود نور طبیعی از نورگیر دیگر نیازی به پنجره نبود، اما فیرنز از دریچه استفاده دیگری کرد. او یک درچه در حمام قرار داد که رو به منظره زیبایی از درختان بود و در نتیجه استفاده از این فضا را لذت بخش می کرد.

 

 اطلاعات معماری

 

تبلیغات
بهترین را به ساختمان بپوشانید
نگاه حرفه ای به دکوراسیون داخلی!
<>
.

منبع : chidaneh.com